Doranne van der Heijden (1966) is beeldend kunstenaar sinds 2016. Gestart als autodidact, met schilderen als hobby, heeft zij zich de laatste jaren verder ontwikkeld door het volgen van kunstacademies in zowel Nederland als België. Tijdens haar ontwikkeling is schilderen meer naar de achtergrond gegaan en heeft plaats gemaakt voor meer creatieve conceptuele ideeën die hun eigen materiaal en beeldtaal zoeken.   

Het werk van Doranne van der Heijden kenmerkt zich door heldere beeldtaal met oog voor vormen, kadrering, patronen en ritme. Er ontstaat een unieke manier van kijken op het leven en de wereld met een  oog voor detaillering, creativiteit, originaliteit en sfeer. Die fascinatie voor eenvoudige objecten, vormen, patronen, herhalingen en detaillering loopt als een rode draad door haar werk. Inspiratie voor haar werk vindt zij vanuit haar innerlijk, in alledaagse rituelen die zij dagelijks op haar pad tegenkomt als kunstenaar, vrouw en moeder. 

Zij vind het interessant om tijdens haar zoektocht nieuwe vaardigheden te kunnen ontwikkelen, zich te kunnen verdiepen in methodes en materialen die nieuw zijn voor haar. Verder houd zij van ambachtelijk werk, maar ook van meditatieve herhalende handelingen, zoals weven, knippen, naaien en vergulden. Tot slot werkt zij geregeld aan fotoseries, waar dan weer een nieuw autonoom werk uit voort kan komen.